Stamppot rauwe andijvie met geitenkaas

Kook de aardappels ±25min. in ± 3 dl water gaar. Heb je een peterseliewortel, kook die dan mee.
Verhit na ± 15 min. de olie in een koekenpan en fruit hierin de uisnippers en het wit van de bosuitjes glazig. Voeg de paprika toe, bak alles op lage pit ± 5 min. en maal er wat peper over. Schenk 1 dl aardappelkookwater bij de ui en paprika en breng aan de kook. Giet de aardappels af en stamp ze fijn, maar houd de pit onder de pan laag. Leg de andijvie op de puree, schep het paprikamengsel met vocht op de andijvie en schep het door de gestampte aardappels.

Schep de kaas, de peterselie en het groen van de bosui erdoor en serveer meteen.

Bereidingstijd: ± 35 min.

Variatietips 1
Vervang de andijvie door jonge bladsla of een mengsel van slasoorten. Scheur grotere blaadjes dan eventueel wat kleiner.

Variatietip 2
Vervang de geitenkaas door schapenkaas, komijnekaas of graskaas.

Met extra pit
Voeg een half, fijngesnipperd rood pepertje toe.

bron: Margriet 12 (2020)