One Night in Bangkok

Murray Head – One Night in Bangkok

Murray Head – One Night in Bangkok

Dit nummer is geschreven voor de musical “Chess”.

En in dit nummer neemt zanger / acteur Murray Head de rol op zich van een van de hoofdpersonages in de musical, een schaakgrootmeester uit Amerika. ‘One Night in Bangkok’ is dus gebaseerd op het bezoek van het personage aan de titulaire stad. En voor het grootste deel geniet hij niet van zijn verblijf, omdat hij totaal niet geïnteresseerd is in de toeristische attracties of het nachtleven van de stad, omdat hij bezig is met een schaakwedstrijd.

One Night in Bangkok is geschreven en geproduceerd door het driemanschap van Tim Rice, Björn Ulvaeus en Benny Andersson. Ter info, de laatste twee waren ooit lid van de muzieksupergroep ABBA

Timothy Miles Bindon Rice is een Brits songwriter. Hij is met name bekend door het schrijven van liedteksten voor films en musicals. Hij heeft onder andere samen met Andrew Lloyd Webber de musicals Evita en Jesus Christ Superstar geschreven en met Elton John de muziek van The Lion King

Dit nummer werd verboden door de Thailand Mass Communications Organization. En waarom hebben ze dat gedaan? Ze vonden dat het lied een negatief beeld schetste van de hoofdstad van het land (Bangkok) en de gerespecteerde Boeddha.

Het is terug te vinden op Benny Andersson’s album “Chess” uit 1984 en werd in oktober 1984 gepubliceerd door RCA Records.