Wraps met shoarma, halloumi, sambal en knoflooksaus

Het is hoog tijd voor weer een nieuw en makkelijk recept en vandaag deel ik daarom deze wraps met shoarma, halloumi, sambal en knoflooksaus met je. Super makkelijk, snel klaar en erg lekker. Oh én helemaal vegetarisch, want ik eet eigenlijk alleen nog vegetarische shoarma; die smaakt fantastisch en vind ik qua structuur lekkerder dan varkensshoarma. Probeer maar eens!

Nodig voor 2 personen:

– 1 kleine bak Vivera vega shoarma

– 2 grote wraps

– sambal

– 2 eetlepels mayonaise

– 1/2 theelepel knoflookpoeder

– twee handjes veldsla

– 1/2 blokje halloumi

Bereiding

Snijd de halloumi in plakken en bak ze even in een pan met een klein laagje olijfolie totdat ze mooi goudbruin zijn. Bak beide kanten. Hier ben je in totaal zo’n 10 minuten mee bezig.

Haal de halloumi uit de pan en leg even opzij. Doe wat olie in de pan en bak vervolgens de shoarma op hoog vuur. Het is vegetarische shoarma en hoeft dus niet gaar te worden, alleen maar knapperig. Zet het vuur dus lekker hoog en hussel de shoarma door elkaar.

Verwarm ondertussen de wraps in de magnetron; zo’n 30 seconden totdat ze lekker zacht zijn.

Smeer de wraps in met een laagje sambal; zoveel als je zelf lekker vindt.

Maak zelf knoflooksaus door de mayonaise te mengen met knoflookpoeder en een eetlepel water. Ik eet bijna nooit meer normale knoflooksaus uit een flesje, omdat deze variant met knoflookpoeder zoooo lekker is.

Beleg de wraps met de shoarma, halloumi, veldsla en top af met wat zelfgemaakte knoflooksaus. Eet smakelijk!

**

Wij aten allebei 1 wrap per persoon, omdat we van te voren al best wat borrelhapjes hadden gehad. Ik denk dat 2 wraps p.p. ook wel echt teveel is, maar kan me voorstellen dat 1 misschien te weinig is. Maar probeer het even uit. Ik bedenk me nu – 12 uur nadat we dit aten – dat ik eigenlijk had bedacht dat ik er nog zoete aardappelfrietjes bij zou maken. Dat was op zich een uitstekend idee geweest, maar ik ben het totaal vergeten :D.

Anyway; ik vond het een heerlijk recept. Lekkere combinatie van smaken en makkelijk klaar te maken. Love it!

bron