Federer

Roger Federer
Roger Federer

Roger Federer plaatste zich met een 6-3, 7-6 (3) zege op de Andreas Seppi voor de finale van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De beste tennisser aller tijden moet het zondagmiddag in een uitverkocht Rotterdam Ahoy vanaf 15.30 uur in de finale tegen Grigor Dimitrov opnemen.

De 36-jarige Zwitser, die vanaf weer de nieuwe nummer één op de wereldranglijst is, had moeite met het spel van de Italiaanse lucky loser Andreas Seppi, die door de blessure van titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga toch tot het hoofdtoernooi werd toegelaten. “Het was een lastige wedstrijd,” vond Federer. “Je merkte dat Seppi in een goed ritme in dit toernooi zat. Hij speelde lekker agressief vanaf de baseline. Dat was misschien wel mijn beste partij van het toernooi.”

Federer, die voor de negende keer in Rotterdam speelt, is nog maar één zege van de 97ste titel op zijn palmares verwijderd. Hij speelt zijn vierde finale in Rotterdam. Na de nederlaag in de eindstrijd van 2001 tegen Nicolas Escudé verliet hij het centre court van Ahoy in 2005 en 2012 als winnaar. Federer vierde vrijdagavond een klein feestje nadat hij de nummer één positie op de wereldranglijst had heroverd. “Ik ging na alle festiviteiten pas om vier uur ’s nachts slapen, maar ik ben gewoon goed wakker geworden. Het was wel grappig dat ik ging slapen op het moment dat de Olympische Spelen op tv begonnen. Lastig in de aanloop richting de finale zal misschien wel worden dat die wedstrijd in de middag wordt gespeeld, terwijl ik deze week alleen maar avondwedstrijden speelde.”

bron