Cheetah, luipaard en jaguar – hoe herken je ze?

Veel mensen hebben moeite om onderscheid te maken tussen deze grote katten, dus ik dacht laat ik een poging wagen om het wat duidelijker te maken.

Zoals je ziet, heeft de cheetah, helemaal links, een jas met alleen puur zwarte vlekken. De meeste dingen die je ziet, die zeggen dat het Cheetah-prints zijn, zijn eigenlijk luipaardprints, zoals in de middelste foto. Ze hebben een jas bedekt met zogenaamde rozetten. En tenslotte, aan de rechterkant, staat de jaguar, die rozetten bevat zoals het luipaard, maar hun rozetten zijn veel groter en hebben vlekken erin!

De grootste van de drie, de jaguar

De grootste kat in Amerika, en de enige grote kat die daadwerkelijk doodt door het brein te doorboren, lijkt de jaguar altijd de minst gewaardeerde van alle grote katten te zijn. Je kunt ze onderscheiden van luipaarden door de grotere rozetten, andere oogkleur, grotere kaak, en over het algemeen dragen jaguars gewoon veel meer gewicht.

De look-alike, het luipaard

Medebewoner van het Afrikaanse continent met onze kleinere vriend, de cheetah en de leeuw, het luipaard is de 2e grootste kat van het continent, en heeft meestal aanzienlijk kleinere poten en kaken dan de jaguar, maar ook kleinere rozetten en fel gele ogen (blauw in welpen)

En als laatste, mijn persoonlijk favoriet, de cheetah

Eigenlijk helemaal geen “grote kat” (grote katten (tijger, leeuw, luipaard, jaguar) worden gedefinieerd door hun vermogen om te brullen met een extra stemakkoord, wat cheeta’s en sommige van de kleinere grote katten niet hebben) en meer nauw verwant aan huiskatten dan aan hun gelijkaardige grotere neven en nichten, kenmerkt de cheetah zich door het lange, dunne lichaam, de massa zwarte vlekken, en het distinctieve patroon van de traanlozing die van hun ogen naar neus lopen.

Ik hoop dat dit sommige mensen geholpen heeft om de grote katten beter te herkennen!

vrij vertaald van https://imgur.com/a/md8HT